................................Καλημέρα στην ηλιόλουστη και ιστορική Αθήνα που αγαπάμε...

~~~

~~~
.....................ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι και Μνημεία στην Ελλάδα. Ελληνικός Πολιτισμός

Translate (Μετάφραση)

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Η UNICEF ανησυχεί για την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών στην Ακτή Ελεφαντοστού
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ UNICEF
- Ανδρ. Δημητρίου 8 & Τζ. Κέννεντυ 37, 161 21 Καισαριανή
Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 72 55 555, Φαξ: 210 72 52 555, 210 72 35 555

Αθήνα, 24 Μαΐου 2011


Η UNICEF ανησυχεί για την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών στην Ακτή Ελεφαντοστού

Αμπιτζάν, Ακτή Ελεφαντοστού, 24 Μαΐου 2011 - Η UNICEF, ανησυχεί για την κατάσταση των παιδιών και των γυναικών στη νοτιοδυτική επαρχία Bas-Sassandra στην Ακτή του Ελεφαντοστού. Οι εβδομάδες των συγκρούσεων κοντά στην πόλη της Soubre προκάλεσαν μετακινήσεις πληθυσμών και εμπόδισαν οργανώσεις των Ηνωμένων Εθνών από την πρόσβαση στους πληγέντες, ώστε να προσφέρουν σωτήρια βοήθεια.

Η ασταθής κατάσταση της ασφάλειας εμπόδισε ήδη την υλοποίηση εκστρατείας εμβολιασμού προγραμματισμένης μαζί με το Υπουργείο Υγείας και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης μιας μορφής πολιομυελίτιδας - με τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα της πολιομυελίτιδας τύπου 3 - που δεν είχαν εμφανισθεί ξανά στην Ακτή του Ελεφαντοστού από το 2000. «Αυτή η πρόσφατη έξαρση της ανασφάλειας βάζει σε αναμονή βασικά προγράμματα για την παιδική επιβίωση, όπως οι εμβολιασμοί κατά της πολιομυελίτιδας που θα προστατεύσουν τα παιδιά από το να εκτεθούν σε έναν ιό που θα μπορούσε να τα αφήσει παράλυτα για όλη τους τη ζωή», δήλωσε ο Herve Ludovic de Lys, εκπρόσωπος της UNICEF στην Ακτή Ελεφαντοστού. Μια εθνική εκστρατεία εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας, που συμπεριλαμβάνει την περιοχή της Soubre, έχει προγραμματιστεί για τις 27 με 30 Μαΐου 2011, εάν οι συνθήκες ασφάλειας το επιτρέψουν.

Προκαταρκτικές πληροφορίες που συγκεντρώνονται από ΜΚΟ συνεργάτες της UNICEF στην επαρχία Bas-Sassandra αναφέρουν πως περίπου 4.000 με 6.000 εσωτερικά εκτοπισμένα άτομα, ως επί το πλείστον γυναίκες και παιδιά, φιλοξενούνται από τις τοπικές αρχές σε δύο πρόχειρες τοποθεσίες στην Soubre από τις 16 Μαΐου. Η UNICEF και ομόλογοί της από την κυβέρνηση συγκεντρώνουν προς το παρόν πρόσθετες πληροφορίες για την κατάσταση των παιδιών και των γυναικών, όμως οι περιφερειακές εκπαιδευτικές αρχές έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι πολλά σχολεία στις περιοχές Sassandra και Gabiadji παραμένουν κλειστά εξαιτίας της βίας και των λεηλασιών.

Η UNICEF εκφράζει το φόβο ότι οι γενικότερες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν εκτοπισμένες γυναίκες και παιδιά θα μπορούσε να επιδεινωθεί περαιτέρω αν δεν αποκατασταθεί άμεσα η ασφαλής πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας ώστε να καταστεί δυνατή η ταχεία αξιολόγηση των αναγκών και η παράδοση της βοήθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου