................................Καλημέρα στην ηλιόλουστη και ιστορική Αθήνα που αγαπάμε...

~~~

~~~
.....................ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι και Μνημεία στην Ελλάδα. Ελληνικός Πολιτισμός

Translate (Μετάφραση)

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Η είδηση λοιπόν από τη ΔΕΘ και την όλη παρουσία είναι μία: Η πολιτική Βενιζέλου περί απόπειρας διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μας απέτυχε!


Ακούγοντας τη νέα έκθεση ιδεών του πρωθυπουργού στη συνέντευξη στη ΔΕΘ, σε τίποτα σχεδόν δεν μπορείς να διαφωνήσεις.Και η ηπιότητα του λόγου, η αδεξιότητα της έκφρασης, η ευγένεια της εκφοράς συνηγορούν για να πεισθείς. Και πείθεσαι στιγμιαία , αλλά έξαφνα θυμάσαι πως πρόπερσι, πέρσι, πριν 8, πριν 6, πριν 2 μήνες έχει με την ίδια πραότητα ξαναπεί τα ίδια κι άλλα, τα έχει αναιρέσει την επομένη εύκολα, τα έχουν ξεχάσει στο δρόμο οι παλιές καραβάνες Υπουργοί του που άλλα κοιτούν και σκέφτονται.

Τον κοιτώ και σκέφτομαι. Κάπως έτσι θα ήταν ο Ρωμανός Διογένης ή ο Μανουήλ Παλαιολόγος, κάπως έτσι ο Άγης της Σπάρτης, τραγικά αποτυχημένοι κυβερνώντες απολύτως ευγενών προθέσεων.

Πανικόβλητοι και καταβεβλημένοι. Είπαν πριν 15 μέρες στους δανειστές πως τα έσοδα δεν τα βρίσκουν, αλλά δεν μπορούν να κάνουν και τίποτα άλλο. Πάλι λάθος γραμμή, δήθεν κόκκινη τράβηξαν. Ζήλεψαν τη δόξα του Σαμαρά.Και σήμερα πρόσω ολοταχώς φορολόγησαν τα φορολογημένα ακίνητα.

Πριν δύο μήνες πανηγύρισαν πως σωθήκαμε γιατί η Ευρώπη δεν αντέχει τάχα να μας αφήσει να χρεοκοπήσουμε. Και εφησύχασαν πάλι, δύο μήνες άφησαν το Ρέππα να μας κοροϊδεύει και τον Βενιζέλο να λεονταρίζει με τις Φινλανδικές εγγυήσεις. Πάλι λάθος εκτίμησαν. Και τώρα τρέχουν και ξεπουλάν , δεν πουλάν τις ΔΕΚΟ.

Πολιτικά σε μια επίδειξη δύναμης από την Ευρώπη, προς Βενιζέλους, Ρέππες και παρομοίους η τρόικα έχει ξεκαθαρίσει το εξής.Οι στόχοι του μεσοπρόθεσμου δεν αλλάζουν!Όσα έσοδα λείπουν θα βρίσκονται με νέους φόρους, τέλη, μέτρα, εργασιακές εφεδρείες και ότι άλλο εφεύρημα παράγει η γλωσσοπλαστική ικανότητα των κυβερνώντων για να μην αποδεχθεί το αυτονόητο: Χαράτσι και απολύσεις.Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή των δανειστών.Με αυτή θα ζήσουμε.Αυτήν καλούνται να υλοποιήσουν οι εγχώριοι κυβερνώντες. 

Η είδηση λοιπόν από τη ΔΕΘ και την όλη παρουσία είναι μία: Η πολιτική Βενιζέλου περί απόπειρας διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μας απέτυχε! Την κόκκινη γραμμή την τράβηξε η τρόικα. Φόροι και απολύσεις.Όσο αργούμε τόσο το κόστος θα μεγαλώνει.
Πίκρα…. Εκτός αν η αλαζονεία του Ερντογάν αλλάξει τη σκακιέρα
Πέτρες, μπουκάλια και εκτεταμένη χρήση χημικών σημάδεψαν τις διαδηλώσεις συνδικάτων εργαζομένων, σωματείων, οργανώσεων πολιτών, φοιτητών και ομάδων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.


Η ένταση ξεκίνησε γύρω στις έξι το απόγευμα, όταν ιδιοκτήτες ταξί, που έφτασαν μαζικά από διάφορες γωνιές της Ελλάδας για να διαδηλώσουν κατά της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους, καταφέρθηκαν με μπουκάλια και άλλα αντικείμενα κατά διμοιριών ΜΑΤ, που ήταν ανεπτυγμένες κατά μήκος του Βελλίδειου.Ανάμεσα στους ιδιοκτήτες ταξί βρίσκονταν και αντιεξουσιαστές, με αποτέλεσμα τα επιεσόδια να γενικευθούν σε πολλους δρόμους της πόλης.

Το κέντρο των επεισοδίων μεταφέρθηκε στη συνέχεια στην πλατεία της ΧΑΝΘ, όπου διαδηλωτές πέταξαν πέτρες σε αστυνομικούς, που απάντησαν με εκταταμένη χρήση χημικών ενώ λίγο αργότερα ομάδες διαδηλωτών, κινήθηκαν προς το Λευκό Πύργο, όπου άγνωστοι πέταξαν αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικοί συγκρούστηκαν και με τους οπαδούς του Ηρακλή που διαδήλωναν στο κέντρο της πόλης.

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του πρωθυπουργού, το επίκεντρο της έντασης μεταφέρθηκε στο χώρο μπροστά στο Πανεπιστήμιο, με ομάδα νεαρών να εκτοξεύουν πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς κι αυτοί να απαντούν με χημικά. 

Αργά το βράδυ ομάδες αντιεξουσιαστών μπαινόβγαιναν στο Πανεπιστήμιο ενώ έστησαν και οδοφράγματα βάζοντας φωτιές σε κάδους.

 Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν μέσα στο Πανεπιστήμιο, προκειμένου περιφορήσουν την κατάληψή τους ενω μέσα απο τα μεγάφωνα επέρριψαν ευθύνες στα ΜΑΤ "για αλόγιστη χρήση χημικών".

Η αστυνομία προχώρησε σε 94 προσαγωγές εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις- η μία με την κατηγορία κατοχής βεγγαλικών και η άλλη για παράβαση του νόμου περί όπλων. Σε 10 περιπτώσεις χρειάστηκε νε επέμβει το ΕΚΑΒ προκειμένου να αντιμετωπίσει θλαστικά κι αναπνευστικά περιστατικά, που αφορούσαν άτομα που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου