................................Καλημέρα στην ηλιόλουστη και ιστορική Αθήνα που αγαπάμε...

~~~

~~~
.....................ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι και Μνημεία στην Ελλάδα. Ελληνικός Πολιτισμός

Translate (Μετάφραση)

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

“Το Συμφωνητικόν της πωληθείσης Ελλάδος”

ΟΧΙ ΡΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΥΤΕ ΣΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ
ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΑ 
ΞΕΣΚΊΖΕΤΕ ΕΝΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΛΑΟ
ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΣΑΣ... 

Στα μουλωχτά ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. πέρασαν στη Βουλή τροπολογία για την κατά προτεραιότητα εξόφληση των δανειστών και πληρωμή μισθών – συντάξεων απ’ όσα περισσέψουν.
Σε ταμείο που συγκροτεί η τρόικα θα πηγαίνουν απευθείας τα χρήματα του δανείου και όσα φορολογικά έσοδα είναι αναγκαία για τα τοκοχρεωλύσια. 

Μέρες που παραπέμπουν στα Δάνεια του Αγώνα του 1825 με την εισβολή του Ιμπραήμ και το περιβόητο “Συμφωνητικόν της πωληθείσης Ελλάδος” θυμίζει η χθεσινή ρύθμιση εξόφλησης κατά προτεραιότητα των πιστωτών, ακόμη και αν χρειαστεί το Ελληνικό Δημόσιο να μην πληρώνει μισθούς, συντάξεις και περίθαλψη. 

Για τη διασφάλισή τους μάλιστα οι πιστωτές συγκροτούν τον περίφημο ειδικό λογαριασμό εκτός ελέγχου της ελληνικής κυβέρνησης, στον οποίο θα κατατίθενται απευθείας τα χρήματα του δανείου των 130 δισ., καθώς επίσης και τα έσοδα του κράτους από φόρους και αποκρατικοποιήσεις. 

Η ρύθμιση αυτή, που αποτελεί διεθνή δέσμευση της χώρας και συνιστά εκχώρηση ενός από τα σημαντικότερα στοιχεία της εθνικής κυριαρχίας, που είναι η δημοσιονομική διαχείριση, κατατέθηκε αιφνιδίως στη Βουλή με τη μορφή τροπολογίας λίγο πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου, με το οποίο κυρώνεται το Ταμείο Δημοσιονομικής Σταθερότητας.

Πηγή:Fox Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου