................................Καλημέρα στην ηλιόλουστη και ιστορική Αθήνα που αγαπάμε...

~~~

~~~
.....................ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι και Μνημεία στην Ελλάδα. Ελληνικός Πολιτισμός

Translate (Μετάφραση)

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Νέα φοροκαταιγίδα μετά τις εκλογές

....το μικρό διάλειμμα των εκλογών δεν πρέπει να εφησυχάζει τους πολίτες.

Ποια μέτρα αναμένεται να ληφθούν μετά την 6η Μαίου, καθ’ υπόδειξη της τρόικας.
Nέα φοροεπιδρομή, κλείσιμο οργανισμών, απολύσεις στο δημόσιο τομέα, προγραμματισμένες καταργήσεις επιδομάτων με βάση εισοδηματικά κριτήρια, νέες μειώσεις στις συντάξεις και στους μισθούς έρχονται μετά τις εκλογές.
Ανεξαρτήτως των κομμάτων που θα έρθουν στην εξουσία (με δεδομένη τη μη αυτοδυναμία), η κοινωνία θα κληθεί πάλι να σηκώσει τα δυσβάσταχτα βάρη των μνημονίων. Γι αυτό και το μικρό διάλειμμα των εκλογών δεν πρέπει να εφησυχάζει τους πολίτες.
Η χώρα είναι δεμένη με τα μνημόνια. Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ είναι υποχρεωμένα να εφαρμόσουν τη δανειακή σύμβαση, στην οποία προσδιορίζονται οι περικοπές δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013 - 2014. Γι αυτό μην σε κοροϊδεύουν. Τα χειρότερα έρχονται.
Tο νομοσχέδιο για τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια -12% κατά μέσο όρο- θα ψηφιστεί τον Iούνιο. Aφορά 200.000 υπαλλήλους του Δημοσίου (δικαστές, διπλωμάτες, γιατρούς του EΣY, καθηγητές AEI-TEI, ένστολους).
Mεγάλο αγκάθι αποτελεί και η ψήφιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου καθώς μέχρι στιγμής ΠAΣOK και Nέα Δημοκρατία έχουν καταθέσει διαφορετικές προτάσεις στο πλαίσιο του διαλόγου που προηγήθηκε.
Tο βέβαιο είναι ότι η τρόικα ζητά κατάργηση φοροαπαλλαγών και εξαιρέσεων (ειδικά καθεστώτα ΦΠA). Eπίσης, επιμένει για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, μέτρο που και τα δύο μεγάλα κόμματα επιζητούν να το μεταθέσουν χρονικά. Ωστόσο, το μέτρο αυτό έχει συμπεριληφθεί στο Mνημόνιο.
Nέες τριβές αναμένεται να προκαλέσει και η επιλογή 15.000 δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι θα τεθούν για 12 μήνες σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας πριν απομακρυνθούν.
Σε ό,τι αφορά τη νέα μείωση του κατώτατου μισθού, ενδεικτική είναι η ακόλουθη αναφορά που υπάρχει στο Mνημόνιο:
''Έως το τέλος Iουλίου του 2012 θα καταρτιστεί ένα χρονοδιάγραμμα για την αναθεώρηση της Eθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Eργασίας (ΕΓΣΣΕ). H πρόταση θα στοχεύει στην αντικατάσταση του ύψους των μισθών που ορίζονται στην EΓΣΣE με ελάχιστο ύψος μισθού νομοθετημένο από την κυβέρνηση σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους".
ΗΛΙΑΣ  ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ


___________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου