................................Καλημέρα στην ηλιόλουστη και ιστορική Αθήνα που αγαπάμε...

~~~

~~~
.....................ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι και Μνημεία στην Ελλάδα. Ελληνικός Πολιτισμός

Translate (Μετάφραση)

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Δύο στους δέκα Έλληνες δεν αγοράζουν πλέον ψωμί

Τι έδειξε έρευνα της MARC...

Δύο στους δέκα καταναλωτές σταμάτησαν να αγοράζουν ψωμί, σύμφωνα με έρευνα της MARC για λογαριασμό της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος.
Λιγότεροι Έλληνες επιλέγουν το ψωμί στο καθημερινό τους τραπέζι, ενώ διπλασιάστηκε και ο αριθμός εκείνων που θεωρούν πλέον απαγορευτική την τιμή του. Εννιά στους δέκα αρτοποιούς αναφέρουν ότι ο τζίρος τους έχει πέσει κατά 36,73% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Το ποσοστό έχει πέσει στο 39,7%, από 45% που ήταν στην προηγούμενη έρευνα που έγινε.
Το 37,1% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι τιμές του ψωμιού στην Ελλάδα είναι ακριβότερες από τις αντίστοιχες των χωρών της Ευρώπης.
Ακόμη, 8 στα 10 νοικοκυριά δήλωσαν πως καταναλώνουν μισό κιλό ψωμί την ημέρα, το 15,7% ένα κιλό, το 2,2% ενάμισι κιλό και το 0,9% δύο κιλά και πάνω, ενώ το 86,1% των καταναλωτών προτιμά να αγοράζει ψωμί από φούρνους και αρτοποιεία της γειτονιάς τους.
Τρεις είναι οι κύριοι λόγοι μείωσης κατανάλωσης ψωμιού: η μείωση οικογένειας (37,1%) και η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών λόγω δίαιτας ή λόγω υγείας (36,7%), με τους οικονομικούς λόγους να ακολουθούν σε ποσοστό 22,9%, αριθμός διπλάσιος εκείνων που δήλωναν ότι η τιμή του ψωμιού είναι απαγορευτική πριν από δύο χρόνια.

Περισσότερα: Δύο στους δέκα Έλληνες δεν αγοράζουν πλέον ψωμί | E-Radio.gr Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου