................................Καλημέρα στην ηλιόλουστη και ιστορική Αθήνα που αγαπάμε...

~~~

~~~
.....................ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι και Μνημεία στην Ελλάδα. Ελληνικός Πολιτισμός

Translate (Μετάφραση)

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Η ΠΟΣΠΕΡΤ Θεσ/νίκης καταγγέλει την μη κάλυψη από την ΕΤ3 της λαϊκής συνέλευσης κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού

Καταγγελία της ΠΟΣΠΕΡΤ Θεσσαλονίκης
"Το νερό πραγματικά είναι από τα σημαντικότερα δημόσια αγαθά και ως τέτοιο πρέπει να το υπερασπιστούμε. Η ιδιωτικοποίησή του το μετατρέπει σε εμπόρευμα και το συνδέει με τα κέρδη μιας επιχείρησης. Αυτό σημαίνει προσπάθεια για μικρότερο κόστος, δηλαδή λιγότερα έργα βελτίωσης και συντήρησης δικτύου, αύξηση της τιμής του νερού και ελλειπή έλεγχο της ποιότητάς του. Οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές, όπως δείχνουν και οι διεθνείς εμπειρίες. Γι’ αυτό και η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ είναι μια υπόθεση που αφορά όλους μας", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τοπικό παράρτημα Θεσσαλονίκης της ΠΟΣΠΕΡΤ.
"Στις 28/3 έγινε λαϊκή συνέλευση στα πλαίσια ενοποίησης των δράσεων των φορέων που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Ήταν ένα σημαντικό γεγονός, το οποίο η Ε.Τ.-3 δεν κάλυψε τηλεοπτικά. Παρά την συμμετοχή πολλών και σημαντικών φορέων της πόλης (περίπου 70 φορείς), το γεγονός αποσιωπάται και απαξιώνεται ενημερωτικά από την Ε.Τ.-3. Με εξαίρεση την εκπομπή «1+1» (27/3) όπου έγινε προαγγελία-κάλεσμα της εκδήλωσης από τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων της ΕΥΑΘ, δεν βγήκε συνεργείο για να καλυφθεί τηλεοπτικά το γεγονός, με αποτέλεσμα να αγνοηθεί τελείως το θέμα από όλα τα δελτία και τις εκπομπές", επισημαίνεται στη συνέχεια.
"Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο αυτό γεγονός και απαιτούμε η ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ να βρίσκεται μέσα στην κοινωνία (που την πληρώνει) και όχι απέναντι της", τονίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ Θεσσαλονίκης συμπληρώνοντας:
"Να διεκδικήσουμε το νερό ως δημόσιο αγαθό όχι μόνο στα πλαίσια του υπάρχοντος κρατικού πλαισίου. Να απαιτήσουμε μια ποιοτική αναβάθμιση στην διαχείρισή του:
•με πιο υγιεινά δίκτυα διανομής,
•καλύτερη ενημέρωση καταναλωτών,
•«κοινωνική πολιτική» στην τιμή του,
•συμμετοχή των χρηστών στην λήψη αποφάσεων (παράδειγμα ο Δήμος Παρισιού)".


____________________
Πηγή: alterthess.gr
http://left.gr/news/i-pospert-thesnikis-kataggelei-tin-mi-kalypsi-apo-tin-et3-tis-laikis-syneleysis-kata-tis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου