................................Καλημέρα στην ηλιόλουστη και ιστορική Αθήνα που αγαπάμε...

~~~

~~~
.....................ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι και Μνημεία στην Ελλάδα. Ελληνικός Πολιτισμός

Translate (Μετάφραση)

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής!

Τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για «κόκκινη γραμμή»


Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της στυγερής δολοφονίας του 34χρονου Π. Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής.

Τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για «κόκκινη γραμμή», η οποία πλέον δεν αναφέρεται στη συριακή κρίση, αλλά στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, σε μία χώρα που, όπως επισημαίνουν, έχει γονατίσει από την κρίση και η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε κοινωνική κατάρρευση.

Το Business Insider, o αμερικανικός ιστότοπος που ασχολείται με επιχειρηματικά νέα και θέματα τεχνολογίας, αναφέρει χαρακτηριστικά πως η χωλαίνουσα οικονομία της Ελλάδας έχει πυροδοτήσει επεισόδια βίας, οδηγώντας τη χώρα σε κοινωνική κατάρρευση.

«Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα θα πρέπει να ερμηνευτεί ως καμπανάκι για την ελληνική δημοκρατία, τους ελληνικούς θεσμούς και τους πολίτες της», υποστηρίζει.

Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται επίσης στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν την απήχηση του ακροδεξιού κόμματος στους κόλπους της νεολαίας και το κατατάσσουν τρίτο σε προτίμηση.

Την ίδια ώρα, ο αμερικανικός ιστότοπος υπογραμμίζει πως η δολοφονία του 34χρονου μουσικού είναι η συνέχεια ενός κύματος βίας που έχει ξεκινήσει τελευταία με επιθέσεις Χρυσαυγιτών εναντίον μελών της Αριστεράς.Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το βρετανικό δίκτυο BBC, το οποίο, αναφερόμενο στην δολοφονία του άτυχου νεαρού, επισημαίνει ότι τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα τα βίαια επεισόδια είναι πιο συχνά από τότε που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται τα μέτρα λιτότητας.

Το δίκτυο αναφέρει επίσης τη δήλωση του Έλληνα υπουργού Δημόσιας Τάξης, ο οποίος εξήρε την κρισιμότητα της κατάστασης. Τέλος, το BBC αναφέρεται στη δήλωση Βενιζέλου, πως επιτέλους η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί ως εγκληματική οργάνωση.Το Reuters αναφέρεται στην έρευνα της ελληνικής αστυνομίας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, δίνοντας έμφαση στο κάλεσμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση, για απαγόρευση της συγκεκριμένης οργάνωσης.Την ίδια ώρα, η βρετανική εφημερίδα Guardian αναφέρει ότι «η δολοφονία του αριστερού χιπ χοπ καλλιτέχνη και ακτιβιστή του αντιφασισμού, ο οποίος μαχαιρώθηκε τη νύχτα της Τρίτης, επισκιάζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται την Τετάρτη στην Αθήνα».«Ράπερ ακτιβιστής δολοφονήθηκε από μέλος της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος της γαλλικής Libération, η οποία αναφέρει επίσης ότι το συγκεκριμένο κόμμα έχει κατηγορηθεί αρκετές φορές για επιθέσεις.

Περισσότερα: Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της δολοφονίας του 34χρονου! | E-Radio.gr Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου