................................Καλημέρα στην ηλιόλουστη και ιστορική Αθήνα που αγαπάμε...

~~~

~~~
.....................ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι και Μνημεία στην Ελλάδα. Ελληνικός Πολιτισμός

Translate (Μετάφραση)

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Το περιοδικό "Forbes" ψηφίζει Αθήνα για το καλοκαίρι

Στο εκτενές αφιέρωμα του περιοδικού Forbes, η δημοσιογράφος Ann Abel, παρουσιάζει 10 λόγους που θα μας κάνουν να αγαπήσουμε την Αθήνα αυτό το καλοκαίρι.
Στην Αθήνα καλοκαιριάτικα... μία αιώνια διαμάχη με δύο στρατόπεδα. Στη μία πλευρά συσπειρώνονται εκείνοι που θα προτιμούσαν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες να φύγουν μακριά από τη ζέστη και την κακοσμία της πρωτεύουσας χαλαρώνοντας στα κρυστάλλινα νερά των ελληνικών νησιών και από την άλλη, οι ένθερμοι υποστηρικτές, μίας πόλης που το καλοκαίρι αδειάζει, η ομορφιά της αναδεικνύεται και η ζωή γίνεται πιο εύκολη τόσο στις μετακινήσεις όσο και στις επιλογές διασκέδασης. Ακόμα και για τους τουρίστες, η Αθήνα, ειδικά το καλοκαίρι, αποτελεί ένα σύντομο πέρασμα πριν ξεχυθούν στα νησιά του Αιγαίου ή του Ιουνίου και έρθουν σε επαφή με αυτό που αποκαλούμε “ελληνικό καλοκαίρι”.

Στην προσπάθειά της να πείσει τους τουρίστες να δώσουν περισσότερη σημασία στην καλοκαιρινή Αθήνα, η δημοσιογράφος του περιοδικού Forbes έγραψε ένα εκτενές αφιέρωμα με τίτλο: "Δέκα λόγοι για να αγαπήσουμε την Αθήνα αυτό το καλοκαίρι". Το αφιέρωμα ξεκινάει με την παραδοχή ότι η Αθήνα δεν έχει την ατμόσφαιρα της Μπογκοτά ή του Βερολίνου ή τις υπέροχες λεωφόρους του Παρισιού ή της Μαδρίτης, έχει όμως τη δική της μοναδική γοητεία. Και μιλώντας για γοητεία δεν εννοούμε μόνο την ιστορία ή την αρχιτεκτονική της.
Αφήνοντας στο πίσω μέρος τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, η Ann Abel, αναφέρει ότι υπάρχουν πολλές συνοικίες της Αθήνας που έχουν αναγεννηθεί, με γεμάτες καφετέριες, με νέους δημιουργικούς ιδιοκτήτες εστιατορίων, σχεδιαστές και ιδιοκτήτες χώρων τέχνης καθώς και χαμογελαστούς ανθρώπους που περπατούν στους δρόμους της πόλης κουβαλώντας τα ψώνια τους.
Αφού περιηγήθηκε σε μέρη και μαγαζιά της Αθήνας, η δημοσιογράφος παρουσιάζει, σύμφωνα με τη δική της οπτική, τους δέκα λόγους που αξίζει να αγαπήσεις την Αθήνα αυτό το καλοκαίρι. Σίγουρα, μπορούμε να βρούμε περισσότερους και ίσως πιο ουσιαστικούς λόγους που μας αρέσει η Αθήνα το καλοκαίρι (και θα το κάνουμε σε κάποιο επόμενο κείμενό μας), όμως, το γεγονός και μόνο ότι η Ελλάδα φιγουράρει, και μάλιστα με θετική αφορμή, σε έναν τέτοιο κολοσσό, μας κάνει να χαμογελάσουμε και να δούμε και οι ίδιοι την Αθήνα με άλλη ματιά.
Οι δέκα λόγοι λοιπόν που πρέπει να αγαπήσουμε την Αθήνα αυτό το καλοκαίρι είναι:
Το εξαιρετικό desing του New Hotel στη Φιλελλήνων στο Σύνταγμα.
Η ζωή στους δρόμους γύρω από την Πλατεία της Αγίας Ειρήνης, που είναι γεμάτοι καφετέριες και μπαρ σερβίροντας τα πάντα, από φαλάφελ ως μεξικάνικο.
Το Ετερόκλιτο: ένα wine bar με στυλ, το οποίο δίνει προτεραιότητα στα ελληνικά κρασιά ενώ ενδείκνυται για οινολογικές συζητήσεις με τους πελάτες του μαγαζιού.
Η κουλτούρα του καφέ. Οι Έλληνες πίνουν παγωμένο φρέντο (που αυτοί ανακάλυψαν) και γεμίζουν τις καφετέριες όχι μπροστά από έναν υπολογιστή αλλά με παρέα και διάθεση για ουσιαστική κουβέντα. Το 360 Coctail Bar και το Taf είναι δύο μαγαζιά στο Μοναστηράκι που αξίζει να επισκεφτείτε.
Ψαρικά στο μαγαζί της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου “Παπαδάκης” στο Κολωνάκι.
Τα σχέδια των Greek is for lovers.
Ασυμβίβαστη κουζίνα στον Μελίλωτο με υγιεινό, παραδοσιακό ελληνικό φαγητό, ιδανικό μεσημέρι και βράδυ.
Η θέα από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.
Το Island στην παραλιακή: Καλό φαγητό, εξαιρετική θέα, ωραίος κόσμος που απολαμβάνει τη μουσική και λικνίζεται στους ρυθμούς της.
Η εφαρμογή dopios, έμπνευση νέων, δημιουργικών ανθρώπων, που προσφέρει διαφορετικούς περιπάτους και ξεναγήσεις από ντόπιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου