................................Καλημέρα στην ηλιόλουστη και ιστορική Αθήνα που αγαπάμε...

~~~

~~~
.....................ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι και Μνημεία στην Ελλάδα. Ελληνικός Πολιτισμός

Translate (Μετάφραση)

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Μακροχρόνιο δανεισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, αντί για επαναπατρισμό τους προτείνει το Βρετανικό Μουσείο, μετά την απόλυτη άρνηση του Λονδίνου στη διαμεσολάβηση της UNESCO για τη επίλυση του θέματος.

                      TI  ΓΡΑΦΕΙ Ο INDEPENDENT                      


H παγίδα του Βρετανικού Μουσείου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και η αναφορά στη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας

Μετά την επιστολή του εφόρων του μουσείου και των υπουργών Πολιτισμού και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, η εφημερίδα Ιndependent επικαλούμενη και πηγές του Μουσείου γράφει πως αυτή είναι η πρόταση που καταθέτει το μουσείο έχοντας βέβαια και νομικούς λόγους για να το κάνει. Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα αρνείται κατηγορηματικά ακόμα και να συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο, διότι αυτομάτως θα είναι σα να θεωρείται νόμιμη η κατοχή των Γλυπτών από το Βρετανικό Μουσείο.
Εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου – ο οποίος δεν κατονομάζεται- δήλωσε στην εφημερίδα: «Αυτή είναι η θέση της Ελλάδας [σ.σ. για τον μακροχρόνιο δανεισμό] όμως προφανώς θα ήταν υπέροχο αν το ξανασκέφτονταν. Αυτό είναι και το βασικό πνεύμα της επιστολής μας. Πρόσθεσε μάλιστα με νόημα η εκπρόσωπος του Μουσείου πως «τώρα υπάρχει μια νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα».
Το ρεπορτάζ περιέχει και την αναφορά που είχε κάνει προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας πως επιθυμεί το ίδιο την ανακούφιση από τα χρέη, και την επανένωση των Γλυπτών. Το ρεπορτάζ περιέχει και δήλωση πηγής του υπουργείου Πολιτισμού που τονίζει πως δεν αποκλείεται η Ελλάδα να κάνει μια νέα προσπάθεια έναρξης διαβουλεύσεων με διαιτητή την UNESCO.


Πηγή: H παγίδα του Βρετανικού Μουσείου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και η αναφορά στη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/198913/h-pagida-toy-vretanikoy-moyseioy-gia-ta-glypta-toy-parthenona-kai-i-anafora-sti-nea#ixzz3VtTMb769

___________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου