................................Καλημέρα στην ηλιόλουστη και ιστορική Αθήνα που αγαπάμε...

~~~

~~~
.....................ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι και Μνημεία στην Ελλάδα. Ελληνικός Πολιτισμός

Translate (Μετάφραση)

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Η Ελλάδα στις Εφορίες αναστενάζει!!! Η επίσημη πολιτεία τιμωρεί βάναυσα τους πολίτες της έως την εξόντωσή τους!

Ουρές ταλαιπωρίας σε τράπεζες και Εφορίες -Ημίμετρα αλλά όχι παράταση από Θεοχάρη

Ουρές ταλαιπωρίας σε τράπεζες 

και Εφορίες -

Ημίμετρα αλλά όχι παράταση από Θεοχάρη

31.12.2013
Με ημίμετρα αλλά όχι παράταση, τουλάχιστον προς το παρόν, θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το... αδιαχώρητο που έχει δημιουργηθεί από το πρωί σε τράπεζες και Εφορίες όπου συρρέουν οι φορολογούμενοι για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και να καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη το ΥΠΟΙΚ εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει στους φορολογούμενους που έχουν πάρει αριθμό προτεραιότητας στις Εφορίες και δεν προλάβουν να εξυπηρετηθούν μέχρι τις 12 όπου κλείνουν οι υπηρεσίες ένα είδος πρωτοκόλλου έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν την επόμενη εβδομάδα χωρίς να πληρώσουν τα τσουχτερά πρόστιμα. Με απλά λόγια, με κάποια φόρμουλα, όσοι περιμένουν στις ουρές μέχρι τις 12 το μεσημέρι αλλά δεν εξυπηρετηθούν θα τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους την επόμενη εβδομάδα, χωρίς να θεωρηθεί εκπρόθεσμη διαδικασία.
Οσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας ο κ. Θεοχάρης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 μέχρι στιγμής έχουν καταβληθεί οι φόροι για 4,8 με 5,2 εκατ. αυτοκίνητα αριθμός που δείχνει ότι η πληρωμή, σύμφωνα πάντα με τον γενικό γραμματέα δημοσίων εσόδων,  σε αυτόν τον τομέα γίνονται ομαλά. Ως εκ τούτου, τόνισε, δεν υπάρχει τεχνικός λόγος για να δοθεί παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Πάντως, στις επίμονες ερωτήσεις και το αν θα δοθεί τελικά παράταση ο κ. Θεοχάρης απάντησε με ένα.. χαμόγελο, κάτι το οποίο μπορεί να μεταφραστεί ότι ίσως στο ΥΠΟΙΚ εξετάζουν το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση κάτι το οποίο, όμως, δεν αναμένεται να ανακοινωθεί πριν το μεσημέρι.
Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο για  την μη εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας ισούται με το ύψος των τελών. Με απλά λόγια, όποιος δεν τα καταβάλλει εμπρόθεσμα θα τα πληρώσει εις διπλούν.
Σήμερα, όμως, 31 Δεκεμβρίου 2013 όμως είναι καταληκτική προθεσμία και για άλλες φορολογικές υποχρεώσεις.
Με πρόστιμα και προσαυξήσεις κινδυνεύουν και όσοι δεν προλάβουν ή δεν έχουν να πληρώσουν την τελευταία δόση φόρου εισοδήματος 2013 (η πληρωμή γίνεται αποκλειστικά στις τράπεζες ή μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής) καθώς και τις δόσεις ΦΑΠ 2011, 2012, 2013. Παράλληλα θα πρέπει να έχει πληρωθεί και το χαράτσι ακινήτων μέσω των λογαριασμών ΔΕΗ.
Οσον αφορά στην απόκτηση κλειδάριθμου, όσοι δεν προλάβουν να προμηθευτούν τον εν λόγω αριθμό θα χάσουν τους κωδικούς πρόσβασης και θα πρέπει από την αρχή να κάνουν τη διαδικασία για απόκτηση νέων κωδικών. Όμως και σε αυτήν την περίπτωση, για την ενεργοποίηση του λογαριασμού θα πρέπει οι φορολογούμενοι να επισκεφθούν την εφορία. Κατά συνέπεια την ταλαιπωρία της ουράς δεν την γλιτώνουν, εκτός και αν πάνε μία ημέρα που να μην έχει πολύ κίνηση.


____________

iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/136993#ixzz2p37809hv

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Μήπως τελικά το περιβόητο «αμερικανικό» φορολογικό μοντέλο, που ετοιμάζονται να εφαρμόσουν, είναι ελληνική ανακάλυψη του 1937;


Ασφαλώς αγαπητοί φίλοι θα σας ξενίσει η συνημμένη φωτογραφία («ΑΚΡΟΠΟΛΗ» 1937) και θα κουνήσετε με θλίψη το κεφάλι σας απαγγέλλοντας γι’ άλλη μια φορά το «τ’ είχες Γιάννη, τ’ είχα πάντα»!
Το ίδιο έπαθα κι’ εγώ. Προχωρώντας όμως στην ανάγνωση του άρθρου έμεινα έκπληκτος από το περιεχόμενο του: 
«Είνε γνωστόν ότι μέχρι σήμερον πολλοί πλούσιοι κατόρθωναν να αποφεύγουν την φορολογίαν ολοκλήρου του εισοδήματος των δια διαφόρων τεχνασμάτων … Ήλθεν όμως επί τέλους ο καιρός να εκπληρώσουν και αυτοί τας φορολογικάς των υποχρεώσεις χωρίς να δύνανται να αποκρύπτουν τα τεράστια εισοδήματά των…
… Δια του νέου νόμου 874 τον οποίον υπέγραψε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Ανδρέας Αποστολίδης ο φόρος του συνθετικού αρπάζει τον πλούσιο από το εισόδημά του με μέσα αποδείξεως αμάχητα τεκμήρια όπως η ιδιόκτητος κατοικία, το νοίκι που πληρώνει, το αυτοκίνητο που συντηρεί, έξοδα ζωής όπως ταξείδια, δεξιώσεις, χοροί κλπ επι τη βάσει των οποίων θα υπολογίζεται ο νέος φόρος».
Αφού αναλύονται στο άρθρο της εφημερίδας οι λεπτομέρειες εφαρμογής των μέτρων παρατίθεται και δήλωση του Υφυπουργού:
«Η εφαρμογή του συστήματος των τεκμηρίων δια τον καθορισμόν της περιουσιακής καταστάσεως του φορολογούμενου μεγαλοεισοδηματίου και η παράλληλος λειτουργία των λαϊκών φορολογικών δικαστηρίων θα επιτρέψη την άρσιν του ατόπου και θα ικανοποιήση το αίσθημα της φορολογικής δικαιοσύνης».
Από την ανάλυση των τεκμηρίων αναφέρω ενδεικτικά ότι αυτοκίνητο αξίας 100.000 δρχ έδινε καθαρά φορολογητέα πρόσοδο 30.000 δρχ εάν το οδηγούσε ο ίδιος ο φορολογούμενος και 75.000 δρχ εάν χρησιμοποιούσε σοφέρ !
Φυσικά την ιδιαίτερη περιέργεια του αναγνώστη έλκει το περί λαϊκών δικαστηρίων. Ήταν πενταμελή με πρόεδρο εφέτη δικαστικό και 4 λαϊκά μέλη φορολογουμένων που είχαν υποβάλει στο παρελθόν τις ειλικρινέστερες δηλώσεις φορολογίας! Τον πρόεδρο όριζε το Υπουργικό Συμβούλιο ενώ τα μέλη όριζε η Εισαγγελία Εφετών κατόπιν κλήρωσης από λίστες που έστελναν οι Εφορίες. 
Τα λαϊκά δικαστήρια συγκαλούνταν από τον Έφορο η και αυτεπαγγέλτως. Εξέταζαν δε όχι μόνο τα τεκμήρια που προαναφέραμε αλλά και την ύπαρξιν πολυτελούς επιπλώσεως, την χρησιμοποίησην υπηρετικού και διδακτικού προσωπικού καθώς «και πάσαν σχεικήν πληροφορίαν σχετικήν με την διαβίωσιν του φορολογούμενου». Ο τελευταίος είχε την δυνατότητα να προσφύγει στο Ελεγκτικό Συνέδριο, σε κάθε περίπτωση όμως ο φόρος ήταν απαιτητός την χρονιά που εκδόθηκε η απόφαση του λαϊκού δικαστηρίου. 
Να συμπληρώσω, κλείνοντας, ότι οι πόλεμοι και οι αναγκαστικές ελλείψεις αγαθών που είχαν σαν αποτέλεσμα, δημιούργησαν μετά την πρώτη δεκαετία του 20ου Αιώνα μια νέα κοινωνική τάξη νεόπλουτων που προερχόταν κυρίως από τους διαφόρους επαγγελματίες της αγοράς (μπακάληδες, κρεοπώλες, μανάβηδες, εμπόρους κλπ). Αυτοί απετέλεσαν τον κύριο πληθυσμό εφαρμογής του συνθετικού, όπως ονομάστηκε, αυτού φόρου. Σκίτσα και φωτογραφίες που βρίσκει κανείς στις εφημερίδες του 1937 και 1938 δείχνουν πολλούς νεόπλουτους να οδηγούνται στη φυλακή μέχρι πλήρους εξόφλησης των υποχρεώσεων τους, πράγμα που σημαίνει ότι ο νόμος εφαρμόστηκε και είχε αποτελέσματα.

_____________________
www.paliaathina.com