................................Καλημέρα στην ηλιόλουστη και ιστορική Αθήνα που αγαπάμε...

~~~

~~~
.....................ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι και Μνημεία στην Ελλάδα. Ελληνικός Πολιτισμός

Translate (Μετάφραση)

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Η Ελλάδα στις Εφορίες αναστενάζει!!! Η επίσημη πολιτεία τιμωρεί βάναυσα τους πολίτες της έως την εξόντωσή τους!

Ουρές ταλαιπωρίας σε τράπεζες και Εφορίες -Ημίμετρα αλλά όχι παράταση από Θεοχάρη

Ουρές ταλαιπωρίας σε τράπεζες 

και Εφορίες -

Ημίμετρα αλλά όχι παράταση από Θεοχάρη

31.12.2013
Με ημίμετρα αλλά όχι παράταση, τουλάχιστον προς το παρόν, θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το... αδιαχώρητο που έχει δημιουργηθεί από το πρωί σε τράπεζες και Εφορίες όπου συρρέουν οι φορολογούμενοι για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και να καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη το ΥΠΟΙΚ εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει στους φορολογούμενους που έχουν πάρει αριθμό προτεραιότητας στις Εφορίες και δεν προλάβουν να εξυπηρετηθούν μέχρι τις 12 όπου κλείνουν οι υπηρεσίες ένα είδος πρωτοκόλλου έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν την επόμενη εβδομάδα χωρίς να πληρώσουν τα τσουχτερά πρόστιμα. Με απλά λόγια, με κάποια φόρμουλα, όσοι περιμένουν στις ουρές μέχρι τις 12 το μεσημέρι αλλά δεν εξυπηρετηθούν θα τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους την επόμενη εβδομάδα, χωρίς να θεωρηθεί εκπρόθεσμη διαδικασία.
Οσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας ο κ. Θεοχάρης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 μέχρι στιγμής έχουν καταβληθεί οι φόροι για 4,8 με 5,2 εκατ. αυτοκίνητα αριθμός που δείχνει ότι η πληρωμή, σύμφωνα πάντα με τον γενικό γραμματέα δημοσίων εσόδων,  σε αυτόν τον τομέα γίνονται ομαλά. Ως εκ τούτου, τόνισε, δεν υπάρχει τεχνικός λόγος για να δοθεί παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Πάντως, στις επίμονες ερωτήσεις και το αν θα δοθεί τελικά παράταση ο κ. Θεοχάρης απάντησε με ένα.. χαμόγελο, κάτι το οποίο μπορεί να μεταφραστεί ότι ίσως στο ΥΠΟΙΚ εξετάζουν το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση κάτι το οποίο, όμως, δεν αναμένεται να ανακοινωθεί πριν το μεσημέρι.
Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο για  την μη εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας ισούται με το ύψος των τελών. Με απλά λόγια, όποιος δεν τα καταβάλλει εμπρόθεσμα θα τα πληρώσει εις διπλούν.
Σήμερα, όμως, 31 Δεκεμβρίου 2013 όμως είναι καταληκτική προθεσμία και για άλλες φορολογικές υποχρεώσεις.
Με πρόστιμα και προσαυξήσεις κινδυνεύουν και όσοι δεν προλάβουν ή δεν έχουν να πληρώσουν την τελευταία δόση φόρου εισοδήματος 2013 (η πληρωμή γίνεται αποκλειστικά στις τράπεζες ή μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής) καθώς και τις δόσεις ΦΑΠ 2011, 2012, 2013. Παράλληλα θα πρέπει να έχει πληρωθεί και το χαράτσι ακινήτων μέσω των λογαριασμών ΔΕΗ.
Οσον αφορά στην απόκτηση κλειδάριθμου, όσοι δεν προλάβουν να προμηθευτούν τον εν λόγω αριθμό θα χάσουν τους κωδικούς πρόσβασης και θα πρέπει από την αρχή να κάνουν τη διαδικασία για απόκτηση νέων κωδικών. Όμως και σε αυτήν την περίπτωση, για την ενεργοποίηση του λογαριασμού θα πρέπει οι φορολογούμενοι να επισκεφθούν την εφορία. Κατά συνέπεια την ταλαιπωρία της ουράς δεν την γλιτώνουν, εκτός και αν πάνε μία ημέρα που να μην έχει πολύ κίνηση.


____________

iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/136993#ixzz2p37809hv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου